Η Tencent άφησε πίσω και τη Facebook με αγοραία αξία $500 δισ.Εντυπωσιακά κέρδη αποκόμισε τις τελευταίες ημέρες η κινεζική Tencent Holdings, η οποία έγινε η πρώτη εταιρεία της χώρας της Άπω Ανατολής που αξίζει πάνω από μισό τρισ. δολάρια. Μάλιστα κατάφερε να ξεπεράσει  τη Facebook στην πέμπτη θέση της λίστας με τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο.

Τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης και gaming της Κίνας, έχει κερδίσει το κοινό με παιχνίδια όπως το Honour of Kings. Οι ενεργοί παίκτες που συμμετέχουν σε αυτό συμμετέχουν ισοδυναμούν με τον πληθυσμό της Γερμανίας.

Επίσης η εφαρμογή έχει 980 εκατ. ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση   και καθημερινά στέλνονται 38 δισ. μηνύματα, ενώ η Tencent Video, που αντιστοιχεί στο Youtube,  έχει γίνει η υπηρεσία video streaming με τους περισσότερους συνδρομητές στην Κίνα.

Η μετοχή της Tencent έχει υπερδιπλασιάσει την αξία της φέτος. Η εταιρεία έχει πλέον τη μεγαλύτερη αγοραία αξία στην Ασία (522 δισ. δολ.), έναντι της Facebook με 519 δισ. δολ.

Πρώτη παραμένει η Apple  με κεφαλαιοποίηση 873 δισ. δολ., δεύτερη η μητρική της Google, Alphabet και ακολουθούν Microsoft και Amazon. 
Ιδιοκτήτης της είναι ο Κινέζεος δισεκατομμυριούχος Pony Ma, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ανακοίνωσε αύξηση 69% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου.

Επίσης, μεταξύ των 39 αναλυτών που παρακολουθούν την Tencent, η μέση αξιολόγηση της μετοχής είναι “buy”, και η μέση τιμή – στόχος τα 433,60δολ. Χονγκ Κονγκ.
Ο άλλος κινεζικός κολοσσός, η Alibaba του  Τζακ Μα έχει αγοραία αξία στα 481,5 δισ. δολ., ενώ η νοτιοκορεατική Samsung Electronics, 364 δισ. δολ.

ΠΗΓΗ:http://www.newmoney.gr/diethni/339485-tencent-afise-piso-kai-ti-facebook-me-agoraia-aksia-$500-dis


How to visit us
Contact details