Το Chrome αρχίζει να λέει στους χρήστες Οι ιστότοποι HTTP δεν είναι ασφαλείςΟ ιστότοπός σας εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το HTTP; Η Google εκδιδει το Chrome 68 που θα αρχίσει να χαρακτηρίζει τις σελίδες που δεν χρησιμοποιούν τις διευθύνσεις URL HTTPS ως μη ασφαλείς.

Όπως αναμενόταν, το Chrome, το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης της Google, θα ξεκινήσει αύριο να χαρακτηρίζει τους ιστότοπους HTTP ως μη ασφαλείς.

 Στις 24 Ιουλίου 2018, το Chrome θα επισημάνει όλους τους απλούς ιστότοπους HTTP ως "μη ασφαλείς". Η Google έχει δώσει στους webmasters και τους εκδότες έξι μηνών ειδοποίηση για αυτήν την επερχόμενη αλλαγή και τώρα θα πάει αύριο.

Αντί για το μικρό εικονίδιο "i" για τις διευθύνσεις URL HTTP, το Chrome θα προσθέσει μια ετικέτα "Ασφαλούς" κειμένου σε αυτό.  Σημειώστε ότι οι περισσότεροι χρήστες που κάνουν λήψη του Chrome έχουν ορίσει τις αυτόματες ενημερώσεις προγράμματος περιήγησης και, επομένως, θα αναβαθμιστούν αυτόματα στο Chrome 68 αυτόματα στο μέλλον.

Συνιστάται ιδιαίτερα να αναβαθμίσετε τον ιστότοπό σας σε διευθύνσεις URL HTTPS και να είστε ασφαλείς, ακόμη και αν ο ιστότοπός σας δεν ζητά πληροφορίες πληρωμής, συνδέσεις σύνδεσης ή άλλες ιδιωτικές πληροφορίες.

Ανάλογα με το μέγεθος ενός ιστοτόπου και του πεδίου εφαρμογής του έργου, η μετάβαση από το HTTP στο HTTPS μπορεί να είναι αρκετά μια δέσμευση.

 


How to visit us
Contact details