Η Google σταματάει την υπηρεσία συντόμευσης URL goo.glΗ Google ανήγγειλε ότι τερματίζει τη λειτουργία συντόμευσης URL, goo.gl. Η εταιρεία λέει ότι οι νέοι και ανώνυμοι χρήστες δεν θα είναι πλέον σε θέση να δημιουργούν συνδέσμους μέσω της υπηρεσίας goo.gl από τις 13 Απριλίου, αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία για ένα ακόμη έτος, μετά από τον οποίο θα διακοπεί πλήρως η δυνατότητα χρήσης της.

 

Ο Μηχανικός Λογισμικού της Firebase, Michael Hermanto, λέει ότι η εταιρεία εισήγαγε το URL shortener της το 2009 και ότι από τότε οι τρόποι με τους οποίους οι χρήστες μοιράζονται πληροφορίες στο διαδίκτυο έχουν αλλάξει, ενώ οι πρόσθετες συντομεύσεις διευρυμένων διευθύνσεων URL έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα. Σημειώνει ότι η Google επαναπροσδιορίζει τις προσπάθειές της, αντικαθιστώντας την εν λόγω υπηρεσία με το Firebase Dynamic Links (FDL), το οποίο δίνει πρόσβαση στους χρήστες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες iOS, Android ή εφαρμογές δικτύου.

Οι υπάρχοντες χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν συντομευμένες διευθύνσεων URL και να εξάγουν δεδομένα από την υπηρεσία goo.gl μέχρι τις 30 Μαρτίου 2019. Μετά από αυτό το διάστημα, οι σύντομοι σύνδεσμοι θα συνεχίσουν να ανακατευθύνουν τους χρήστες στους προορισμούς τους, αλλά δεν θα μεταφερθούν στη νέα υπηρεσία της Firebase.


How to visit us
Contact details