Τι είναι το Google Penguin;Η Google εγκαινίασε την Ενημέρωση Penguin τον Απρίλιο του 2012 για να εντοπίσει καλύτερα ιστότοπους που θεωρούνται ανεπιθύμει για τα αποτελέσματα αναζήτησης, ιδίως όσοι το κάνουν με την αγορά συνδέσμων ή την απόκτηση συνδέσμων μέσω δικτύων συνδέσμων που αποσκοπούν κυρίως στην ενίσχυση της κατάταξης της Google. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Google, ο Penguin επηρεάζει περίπου το 3,1% των ερωτημάτων αναζήτησης στα αγγλικά, περίπου το 3% των ερωτημάτων σε γλώσσες όπως η γερμανική, η κινεζική και η αραβική, και ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό σε γλώσσες με υψηλό επίπεδο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Στις 25 Μαΐου 2012, η ??Google παρουσίασε μια νέα ενημέρωση Penguin, που ονομάζεται Penguin 1.1. Αυτή η ενημέρωση, σύμφωνα με τον Matt Cutts, επικεφαλής του ιστότοπου του Google, υποτίθεται ότι επηρεάζει λιγότερο από το ένα δέκατο του ποσοστού των αγγλικών αναζητήσεων.

Η κατευθυντήρια αρχή για την ενημέρωση ήταν να τιμωρούνται οι ιστότοποι με τεχνικές χειραγώγησης για την επίτευξη υψηλών βαθμολογιών. Οι περιοχές Pre-Penguin χρησιμοποιούσαν συνήθως αρνητικές τεχνικές δημιουργίας συνδέσμων για να ταξινομηθούν σε υψηλά επίπεδα και να πάρουν κυκλοφορία, μόλις κυκλοφόρησε η Penguin, αυτό σήμαινε ότι το περιεχόμενο ήταν το κλειδί.

Ο σκοπός της Google ήταν να πιάσει τους spammers. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, λίγες ιστοσελίδες έχασαν τις ταξινομήσεις αναζήτησης στο Google για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Panda και του Penguin. Η Google αναφέρει ρητά ότι οι σελίδες εισόδου, οι οποίες είναι κατασκευασμένες μόνο για να προσελκύσουν κίνηση μηχανών αναζήτησης, είναι ενάντια στις οδηγίες τους ....

Τον Ιανουάριο του 2012 κυκλοφόρησε η αποκαλούμενη Ενημέρωση Αλγορίθμου διάταξης σελίδας (επίσης γνωστή ως Top Heavy Update), η οποία στοχεύει ιστότοπους με υπερβολικά πολλές διαφημίσεις ή πολύ λίγο περιεχόμενο.

Το Penguin 3 κυκλοφόρησε στις 5 Οκτωβρίου 2012 και επηρέασε το 0,3% των ερωτημάτων.

Το Penguin 4 (επίσης γνωστό ως Penguin 2.0) κυκλοφόρησε στις 22 Μαΐου 2013 και επηρέασε το 2,3% των ερωτημάτων.

Το Penguin 5 (επίσης γνωστό ως Penguin 2.1) κυκλοφόρησε στις 4 Οκτωβρίου 2013, επηρέασε περίπου το 1% των ερωτημάτων και ήταν το πιο πρόσφατο από τις ενημερώσεις του αλγόριθμου Google Penguin.

Η Google  έχει κυκλοφορήσει το Penguin 3.0 στις 18 Οκτωβρίου 2014.

Στις 21 Οκτωβρίου 2014, ο Pierre Farr της Google επιβεβαίωσε ότι το Penguin 3.0 ήταν ένας αλγόριθμος "refresh", χωρίς να προστεθούν νέα σήματα. [15]

 

Στις 7 Απριλίου 2015, ο John Mueller της Google είπε σε ένα hangout στο Google+  δήλωσε ότι τόσο το Penguin όσο και το Panda "δεν ενημερώνουν τακτικά τα δεδομένα" και ότι οι ενημερώσεις πρέπει να ωθηθούν χειροκίνητα. Αυτό επιβεβαιώνει ότι ο αλγόριθμος δεν ενημερώνεται συνεχώς, γεγονός που θεωρήθηκε ότι συνέβη νωρίτερα κατά το έτος.

 

Ο στρατηγικός στόχος του Panda, Penguin και της ανανέωσης της διάταξης ανανέωσης της σελίδας είναι να εμφανίζονται ιστότοποι υψηλότερης ποιότητας στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google. 

 

How to visit us
Contact details