Τι είναι το Google PandaΤο Google Panda είναι μια αλλαγή στον αλγόριθμο κατάταξης των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google, ο οποίος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2011. Η αλλαγή είχε ως στόχο να μειώσει την κατάταξη των "ιστότοπων χαμηλής ποιότητας" ή "λεπτών χώρων",  και να επιστρέψει σε  τοποθεσίες υψηλότερης ποιότητας να ανέβουν κοντά στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η CNET ανέφερε αύξηση της κατάταξης των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων και των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και μείωση της κατάταξης για ιστότοπους που περιέχουν μεγάλες ποσότητες διαφημίσεων. Αυτή η αλλαγή επηρέασε αναμφισβήτητα την κατάταξη σχεδόν του 12% όλων των αποτελεσμάτων αναζήτησης.  Λίγο μετά την ανάπτυξη του Panda, πολλοί ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένου του φόρουμ για webmasters της Google, γέμισαν με παράπονα των για παραβάτες πνευματικών δικαιωμάτων που είχαν καλύτερη κατάταξη από τους ιστότοπους με πρωτότυπο περιεχόμενο. Το 2016, ο Matt Cutts, επικεφαλής του ιστότοπου της Google κατά την ενημέρωση του Panda, σχολίασε ότι "πιστεύω όμως ότι ήταν η σωστή απόφαση να ξεκινήσει το Panda, τόσο για τη μακροπρόθεσμη εμπιστοσύνη των χρηστών μας όσο και για ένα καλύτερο οικοσύστημα για τους εκδότες".

Το Panda της Google έχει λάβει αρκετές ενημερώσεις από την πρώτη κυκλοφορία του Φεβρουαρίου 2011 και το φαινόμενο έγινε παγκοσμίως γνωστό τον Απρίλιο του 2011. Για να βοηθήσει τους επηρεαζόμενους εκδότες, η Google παρείχε συμβουλές σχετικά με το ιστολόγιό της, δίνοντας έτσι κάποια κατεύθυνση για την αυτοαξιολόγηση της ιστοσελίδας τους ως προε την ποιότητα.

Η Google έχει παράσχει μια λίστα με 23 κανόνες στο ιστολόγιό της, απαντώντας στο ερώτημα "Τι μετράει ως ιστότοπος υψηλής ποιότητας;" Που υποτίθεται ότι θα βοηθήσει τους webmasters να "κατανοήσουν στη νοοτροπία της Google".

Το όνομα "Panda" προέρχεται από τον μηχανικό της Google Navneet Panda, ο οποίος ανέπτυξε την τεχνολογία που επέτρεψε στην Google να δημιουργήσει και να εφαρμόσει τον αλγόριθμο. 

 

 


How to visit us
Contact details