Τι είναι το Responsive (mobile friendly) Web Design;Τι είναι το Responsive (mobile friendly) Web Design;

Ο mobile friendly σχεδιασμός ιστοσελίδων επιτρέπει τη μεταβολή της διάταξης ενός ισοτόπου καθώς το μέγεθος της οθόνης χρησιμοποιείται για την προβολή αυτού του ισοτόπου. Μια ευρεία οθόνη μπορεί να λάβει ένα σχέδιο τοποθεσίας με πολλαπλές στήλες περιεχομένου, ενώ μια μικρή οθόνη μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο που παρουσιάζεται σε μία στήλη με κείμενο και συνδέσμους κατάλληλα μεγέθους για ανάγνωση και χρήση σε αυτή τη μικρότερη οθόνη.

 

Γιατί λοιπόν το Responsive  web design είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που μπορείτε να προσθέσετε στον ισότοπο σας; Εδώ είναι 4 βασικοί λόγοι:

 

 

1. Υποστήριξη του χρήστη πολλαπλών συσκευών

 

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι ισότοποι μας δεν επισκέπτονται μόνο από μια ποικιλία διαφορετικών συσκευών και μεγέθους οθόνης, αλλά οι ίδιοι πελάτες επιστρέφουν στους ιστότοπούς μας σε διαφορετικές ώρες χρησιμοποιώντας αυτές τις διαφορετικές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι, για να υποστηρίξουμε καλύτερα την εμπειρία τους, οι ιστότοποί μας πρέπει να λειτουργούν καλά ανεξάρτητα από τη συσκευή που ενδέχεται να χρησιμοποιούν σε δεδομένη χρονική στιγμή. Το ίδιο περιεχόμενο στο οποίο έχουν πρόσβαση σε μία συσκευή πρέπει να είναι παρόντες όταν επιστρέφουν σε άλλες συσκευές για να εξασφαλίσουν συνέπεια στις πληροφορίες που αναζητούν.

Αν κάποιος πελάτης επισκέπτεται τον ισότοπο σας αναζητώντας πληροφορίες ή χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη λειτουργία και επιστρέφει αργότερα σε διαφορετική συσκευή, αλλά δεν μπορεί να βρει τις ίδιες πληροφορίες (ίσως επειδή αποφασίσατε να μην το συμπεριλάβετε σε μια έκδοση "μόνο για κινητά" του ιστότοπου ), τότε διατρέχετε τον πολύ πιθανό κίνδυνο ότι το άτομο αυτό θα εγκαταλείψει απλά τον ιστότοπό σας και θα πάρει την επιχείρησή του αλλού. Με τη διασφάλιση της συνοχής των πληροφοριών σε όλες τις συσκευές, αλλά με μια διάταξη και εμπειρία προσαρμοσμένη σε κάθε μέγεθος οθόνης, καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηρίξετε τους πελάτες σας και μην τους δώσετε κανένα λόγο να εγκαταλείψετε τον ιστότοπό σας στη μέση της συνολικής τους εμπειρίας.

 

2. Ένας ιστότοπος για να τα διαχειριστείτε όλα

 

Είναι αρκετά δύσκολο να κρατήσετε έναν ιστότοπο ενημερωμένο και σχετικό. Προσπαθώντας να διατηρήσετε τους πολλούς ιστότοπους ενημερωμένους και συνεπείς, είναι μια πρόκληση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας mobile friendly ιστότοπος προτιμάται πολύ περισσότερο από τους ξεχωριστούς ισότοπους για οθόνες επιτραπέζιους υπολογιστές.

 

Στην προσέγγιση "Μόνο για κινητά", ο ιστότοπός σας εντοπίζει αν ο επισκέπτης χρησιμοποιεί ή όχι μια κινητή συσκευή και, αν ναι, τις στέλνει σε μια ξεχωριστή, βελτιστοποιημένη για κινητό έκδοση του ιστότοπου. Αυτό είναι προβληματικό για πολλούς λόγους. Πρώτα απ 'όλα, έχετε τώρα δύο ιστοτόπους για να ενημερώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις διπλασιάσατε το φόρτο εργασίας σας. Δεύτερον, οι περισσότερες τοποθεσίες μόνο για κινητά διαθέτουν ένα μικρό υποσύνολο περιεχομένου και λειτουργιών που βρίσκονται στην "κανονική" έκδοση του ιστότοπου. Όπως καλύψαμε στο πρώτο μας σημείο, αυτό το περιεχόμενο και οι διαφορές μεταξύ των εκδόσεων του ιστότοπου θα εμποδίσουν τους χρήστες πολλαπλών συσκευών που προσδοκούν την πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες στις διάφορες συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να επισκεφτούν τον ιστότοπό σας. Αν αποφασίσετε να εξαλείψετε κάποιο από αυτό το περιεχόμενο στην έκδοση για κινητά, το κοινό σας ενδέχεται να αποφασίσει να εξαλείψει τον ιστότοπό σας από το ιστορικό περιήγησης.

 

Έχοντας έναν ιστότοπο για διαχείριση και ένα σημείο για τη διαχείριση αυτού του ιστότοπου, θα διευκολυνθεί η ενημέρωση του, μπορείτε να συγκεντρώνετε όλη τη διαχείριση αυτού του ιστότοπου, διατηρώντας όμως τον απόλυτο έλεγχο του τρόπου προβολής του, για διαφορετικές οθόνες.

 

3. Βελτιωμένες βαθμολογίες μηχανών αναζήτησης


Η Google έχει από καιρό συστήσει να χρησιμοποιείτε mobile friendly σχεδιασμό ιστοσελίδων για να υποστηρίξετε διαφορετικές συσκευές και μεγέθη οθόνης, αλλά η μηχανή αναζήτησης έλαβε αυτή τη σύσταση ένα βήμα περισσότερο πέρυσι όταν άρχισαν να προσθέτουν μια ετικέτα "φιλική προς το χρήστη" σε ιστότοπους που χρησιμοποιούσαν αυτήν την προσέγγιση στην σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης σε μια κινητή συσκευή.

Η Google είπε ότι χρησιμοποιεί τη "φιλικότητα προς το κινητό" ως σήμα κατάταξης. Λοιπόν, από τις 21 Απριλίου του 2015, αυτό έγινε πραγματικότητα και η Google άρχισε να επιβραβεύει ιστότοπους που χτίστηκαν Responsive για υποστήριξη πολλαπλών συσκευών.

 

Αν επιβραβεύει ιστότοπους φιλικούς προς το κινητό, η Google τιμωρεί δραστικά εκείνους που δεν είναι, καθιστώντας τον σχεδιασμό ιστοσελίδων Responsive σε σημαντικό παράγοντα στρατηγικής SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης).

 

4. Μελλοντική δυνατότητα κλιμάκωσης

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για έναν Responsive ιστότοπο είναι ότι αυτή η προσέγγιση σας δίνει την καλύτερη ευκαιρία να υποστηρίξετε νεότερες συσκευές και οθόνες στο μέλλον. 

 

How to visit us
Contact details