Τι είναι το κύρος τομέα (Domain Authority - strength)


Τι είναι το κύρος τομέα (Domain Authority - strength)

Το Domain Authority (DA) είναι ένα σκορ που αναπτύχθηκε από το Moz που προβλέπει πόσο καλά θα τοποθετηθεί ένας ιστότοπος στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP). Οι βαθμολογίες της Αρχής Τομέα κυμαίνονται από 1 έως 100, με υψηλότερες βαθμολογίες που αντιστοιχούν σε μεγαλύτερη ικανότητα κατάταξης.

 

Domain Authority

Υπολογίζουμε το Κύρος Τομέα που συνδυάζει πολλές από τις άλλες μετρήσεις συνδέσμων μας - συνδέοντας ριζικούς τομείς, αριθμό συνολικών συνδέσμων, MozRank, MozTrust κ.λπ. - σε ένα μόνο αποτέλεσμα DA. Αυτό το σκορ μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί όταν συγκρίνουμε μια τοποθεσία με την άλλη ή παρακολουθούμε την " δύναμης κατάταξης " μιας ιστοσελίδας με την πάροδο του χρόνου.

Για να βοηθήσουμε τους υπολογισμούς του Κύρος Τομέα να προσεγγίσουν τις πραγματικές θέσεις κατάταξης, χρησιμοποιούμε την εκμάθηση μηχανών ενάντια στον αλγόριθμο της Google για το καλύτερο μοντέλο με τον οποίο παράγονται τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Σε γενικές γραμμές, τοποθεσίες με πολύ μεγάλο αριθμό εξωτερικών συνδέσεων υψηλής ποιότητας (όπως το Wikipedia ή το Google.com) βρίσκονται στην κορυφή της κλίμακας του DA, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις και οι ιστότοποι με λιγότερους εισερχόμενους συνδέσμους μπορεί να έχουν πολύ χαμηλότερο DA σκορ. Οι ολοκαίνουργιοι ιστοτόποι θα ξεκινούν πάντοτε με ένα βαθμό από την αρχή ενός τομέα.

Εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο υπολογίζεται το DA, χρησιμοποιείται καλύτερα ως συγκριτική μέτρηση (αντί για απόλυτο συγκεκριμένο σκορ) κατά την έρευνα στα αποτελέσματα αναζήτησης και τον προσδιορισμό των ιστότοπων που έχουν πιο ισχυρό προφίλ συνδέσεων από άλλα.

 




Θέλεις να ακολουθεί τις οδηγίες της Google (ή ίσως να μην ενδιαφέρεται) και να δημιουργήσετε τέλειους συνδέσμους. Θέλεις το έργο της να σας δώσει περισσότερη επισκεψιμότητα και καλύτερη κατάταξη. Μπορεί να είσαι εντάξει με ορισμένες επικίνδυνες τακτικές, ή μπορεί να οικοδομήσετε συνδέσεις μόνο επειδή οι ανταγωνιστές σας είναι το κάνουν. Μπορεί να νομίζεις ότι Θέλεις πολλά πράγματα, αλλά αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι η διαφάνεια.

Μάθε περισσότερα


Η ανάρτηση της Google υπενθυμίζει σε εκείνους που παράγουν περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε πολλά μέρη και που, χωρίς προσοχή, ενδέχεται να παραβιάζουν τους κανόνες της Google κατά τα συστήματα σύνδεσης.

Μάθε περισσότερα


Η Google εγκαινίασε την Ενημέρωση Penguin τον Απρίλιο του 2012 για να εντοπίσει καλύτερα ιστότοπους που θεωρούνται ανεπιθύμει για τα αποτελέσματα αναζήτησης, ιδίως όσοι το κάνουν με την αγορά συνδέσμων ή την απόκτηση συνδέσμων μέσω δικτύων συνδέσμων που αποσκοπούν κυρίως στην ενίσχυση της κατάταξης της Google.

Μάθε περισσότερα

_
-