Κατασκευή & διαχείριση ιστοσελίδων

Cybert Advertisemet Team

Cybert Advertisemet Team

ΑΠΑΚΗΣ Ξενοφών

Αναλυτής Προγραμματιστής



Scroll Down
x_001_laptop_img




Cyber Advertisement Team

Κατασκευή & διαχείριση ιστοσελίδων


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ

Οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι εξειδικευμένες για κάθε μεμονωμένη επιχείρηση. Εστιάζουμε στη δημιουργία μιας δικτυακής λύσης που μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα.

Όταν λέμε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ εννοούμε έναν ιστότοπο ο οποίος θα έχει καλές οργανικές κατατάξεις, θα είναι λειτουργικός και φιλικός προς το χρήστη ένας ιστότοπος που οδηγεί στην απόκτηση νέων πελατών.

Τι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ είναι μια γενική ιστοσελίδα, που ταιριάζει σε όλες τις επιχειρήσεις, "ακούρδιστες" ιστοσελίδες που δεν "βγαίνουν" στο Google και κακό σχεδιασμό.

Web Designer vs Web Developer: Ξέρετε τη διαφορά;



Και οι δύο συμβάλλουν στη δημιουργία ιστότοπων, αλλά συμμετέχουν σε πολύ διαφορετικές περιοχές.

Σχεδιαστής ιστού έναντι προγραμματιστή ιστού: γρήγορη επισκόπηση


Οι προγραμματιστές δημιουργούν τη βασική δομή ενός δικτυακού τόπου χρησιμοποιώντας γλώσσες κωδικοποίησης, ενώ οι σχεδιαστές είναι πιο οπτικά δημιουργικοί και επικεντρωμένοι στο χρήστη.

Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν τις γνώσεις προγραμματισμού για να ανανεώσουν τη ζωή στο δημιουργικό όραμα του δημιουργού. Σκεφτείτε τους προγραμματιστές ως κατασκευαστές και τους σχεδιαστές ιστοσελίδων ως διακοσμητές - τόσο απαραίτητα αλλά και διαφορετικά σύνολα δεξιοτήτων.

Θα εξερευνήσουμε τις λεπτομέρειες αργότερα, όπου θα εξηγήσουμε τις ποικιλίες των σχεδιαστών ιστοσελίδων και των προγραμματιστών ιστού που μπορείτε να έχετε, ώστε να έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να επιλέξετε τη σωστή επιλογή για τον ιστότοπό σας.

Τι είναι οι σχεδιαστές ιστοσελίδων;

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων κάνουν τον ιστότοπό σας όμορφο.

 Εστιάζουν στο στυλ και τη γενική αίσθηση της σελίδας, χρησιμοποιώντας λογισμικό όπως το Photoshop για να προσαρμόσουν τα οπτικά στοιχεία του δικτυακού τόπου. Χρησιμοποιούν επίσης κώδικα όπως HTML και CSS (Cascading Style Sheets) για να δημιουργήσουν τα σχέδιά τους.

Αλλά περιμένετε - υπάρχουν περισσότερα.
Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων έχουν συνήθως μια ειδικότητα, την οποία θα δούμε αμέσως.

Σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη (UX)

Η δουλειά των σχεδιαστών του UX (User Experience)  είναι να κρατήσει τους επισκέπτες σας αγκιστρωμένους. Ξέρουν ακριβώς πώς να σχεδιάσουν έναν ιστότοπο που θα απολαμβάνει το συγκεκριμένο ακροατήριό σας, διότι έχουν διεξαγάγει εμπεριστατωμένη έρευνα σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών και τις ανάγκες των δικτυακών τόπων, για να μην αναφέρουμε τους τόνους δοκιμών πρωτοτύπων και αναδιάρθρωσης τοποθεσιών.

Απλά σκεφτείτε, αν οι επισκέπτες σας απολαμβάνουν τη χρήση του ιστοτόπου σας, είναι πιο πιθανό να ξαναεπισκεφτούν ή να τον προτείνουν.  Έτσι, μπορείτε ήδη να δείτε πώς μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της online κοινότητας σας.

 

Σχεδιαστής διεπαφής χρήστη (UI)

Οι σχεδιαστές ιστοσελίδων του UI (User Interface) συμβάλλουν στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τα στοιχεία ή τη διεπαφή στον ιστότοπό σας. Αυτό γίνεται με τη μετάφραση πολύπλοκων ιδεών της μάρκας και αξιών σας σε έναν ιστοχώρο που είναι ευχάριστος και εύκολος στην πλοήγηση.

Πώς διαφέρει από το UX; Είναι μια λεπτή, πραγματικά. Το UX περιλαμβάνει έρευνα για την οικοδόμηση μιας σταθερής βάσης για μια θετική εμπειρία χρήστη, ενώ το UI επικεντρώνεται στην αισθητική (εμφάνιση και αίσθηση) του ιστοτόπου.

 

Οπτικός σχεδιαστής

Οι οπτικοί σχεδιαστές είναι ένα μείγμα τόσο του UX όσο και του UI. Είναι η δουλειά τους όχι μόνο να βελτιώσουν το ταξίδι των χρηστών χρησιμοποιώντας τις δημιουργικές και κωδικοποιητικές δεξιότητές τους, αλλά και να επιλύσουν θέματα σχεδιασμού.

Επίσης, βοηθούν στην εννοιοποίηση του μοναδικού στυλ ή του τόνος της φωνής ενός εμπορικού σήματος.

Στην ουσία, είναι οι Masters όλων στον σχεδιασμού ιστοσελίδων και οι ρόλοι τους μπορούν να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με το τι θέλετε.



Τι είναι ο προγραμματιστής ιστού

Μέρος του ρόλου των web developers είναι να δημιουργήσουν την ιδέα ενός web designer.
Όπως είπαμε νωρίτερα, οι προγραμματιστές ιστού είναι παρόμοιοι με αυτούς που χτίζουν και οι σχεδιαστές ιστού σαν τους οραματιστές.

Ένας προγραμματιστής συνήθως ειδικεύεται στο σχεδιασμό εφαρμογών ιστοτόπου - ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων επικεντρώνεται
περισσότερο  σε αυτό που ο χρήστης θα το κάνει να κάνει.

Πώς λειτουργεί η σχέση μεταξύ προγραμματιστών και σχεδιαστών;

Ένας προγραμματιστής ιστοσελίδων δημιουργεί το πλαίσιο ενός ιστότοπου χρησιμοποιώντας γλώσσες προγραμματισμού όπως η Javascript και η JQuery, με στόχο την κατασκευή ενός ιστότοπου ομαλής λειτουργίας, τον οποίο οι σχεδιαστές ιστοσελίδων στη συνέχεια ρίχνουν τους δημιουργικούς τους χυμούς.

Όπως και οι σχεδιαστές, υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι για τους προγραμματιστές ιστού, τους οποίους θα τονίσουμε παρακάτω.

 

Back-end προγραμματιστής

Το back-end είναι εκείνο στο οποίο έχει σχεδιαστεί η βασική δομή του ιστότοπου.

Αυτοί οι προγραμματιστές είναι ειδικοί στον προγραμματισμό και τη χρήση σύνθετων γλωσσών λογισμικού όπως Java, SQL και C #, PhP, Python. Η δουλειά που κάνουν δεν φαίνεται από τους χρήστες, επειδή αφορά την κωδικοποίηση στους διακομιστές και στις βάσεις δεδομένων του διαδικτύου, όχι στο πρόγραμμα περιήγησης (σε αντίθεση με τους προγραμματιστές του front-end, που σύντομα θα μάθετε).

 

Με λίγα λόγια, η δουλειά τους είναι να δημιουργήσουν λογικές και λειτουργικές ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας διάφορα προγράμματα. Ξοδεύουν επίσης πολύ χρόνο για να δοκιμάσουν και να διορθώσουν σφάλματα.

 

Programmer Analyst





g
Front-end προγραμματιστής

Πελατοκεντρική ανάπτυξη. Είναι περισσότερο συνδεδεμένη με το σχεδιασμό ιστοσελίδων παρά με back-end ανάπτυξη, επειδή περιλαμβάνει τη χρήση HTML, CSS και JavaScript για να δημιουργήσει τα πράγματα που μπορεί να δει ο χρήστης, όπως οι φόρμες πελάτη.

Εν ολίγοις, όπως ένας back-end προγραμματιστής, οι Front-end προγραμματιστές αναπτύσσουν έχουν δεξιότητες κωδικοποίησης αλλά χτίζουν σε πλαίσια με τα οποία ο χρήστης μπορεί πραγματικά να αλληλεπιδράσει.

 

Αναλυτής προγραμματιστής

Ένας  Αναλυτής προγραμματιστής
(full-stack developer)  λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα.

Είναι ουσιαστικά το πλήρες πακέτο όταν πρόκειται για την ανάπτυξη ιστού, επειδή είναι ειδικός σε όλους τους τομείς.

 

Περισσότερα από είκοσι έτη εμπειρίας

Programmer Analyst





Ξεκινώντας ερασιτεχνικά το 1994 και επαγγελματικά το1997 το συναρπαστικότατο ταξίδι  της δημιουργίας λογισμικού.

Στην αρχή για offline υπολογιστές και μετέπειτα για το Internet. Ανάπτυξα με τριβή και μελέτη δεξιότητες που καλύπτουν όλο το φάσμα τον καίριων ζητημάτων.

Άφησα νωρίς πίσω μου το hardware και επικεντρώθηκα στην μελέτη τεχνολογιών λογισμικού.

Μελέτησα, εγκατάστησα, υποστήριξα και αργότερα δημιούργησα πακέτα εμπορικού λογισμικού.

Ασχολήθηκα σε βάθος σχεδόν με κάθε τομέα του εμπορείου και φυσικά με την ραγδαία εξέλιξη του διαδικτύου,  ακλούθησα κάθε τάση προγραμματισμού μα και διαφήμισης.

Σήμερα σχεδιάζω , αναπτύσσω, διαχειρίζομαι και προωθώ sites επιχειρήσεων που κερδίζουν χρήματα από το Internet!

 

x_001_laptop_img




Cyber Advertisement Team

Responsive (mobile friendly) Web Design


Ο mobile friendly σχεδιασμός ιστοσελίδων επιτρέπει τη μεταβολή της διάταξης ενός ισοτόπου καθώς το μέγεθος της οθόνης χρησιμοποιείται για την προβολή αυτού του ισοτόπου.

Μια ευρεία οθόνη μπορεί να λάβει ένα σχέδιο τοποθεσίας με πολλαπλές στήλες περιεχομένου, ενώ μια μικρή οθόνη μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο που παρουσιάζεται σε μία στήλη με κείμενο και συνδέσμους κατάλληλα μεγέθους για ανάγνωση και χρήση σε αυτή τη μικρότερη οθόνη.
Γιατί λοιπόν το Responsive  web design είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που μπορείτε να προσθέσετε στον ισότοπο σας; Εδώ είναι 4 βασικοί λόγοι:



Μάθε περισσότερα



The Power S.E.O. C.M.S.

Μια πλατφόρμα CMS (πλατφόρμα συστήματος διαχείρισης περιεχομένου) είναι ένα λογισμικό που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε εύκολα περιεχόμενο και να δημιουργείτε έναν ιστότοπο.

Κανονικά, οι ιστοσελίδες είναι γραμμένες σε γλώσσες προγραμματισμού HTML, JavaScript και CSS.

Εάν δημιουργούσατε έναν ιστότοπο χωρίς πλατφόρμα CMS, τότε θα πρέπει να μάθετε αυτές τις γλώσσες και να γράφετε πολύ κώδικα.

Οι πλατφόρμες CMS επιλύουν αυτό το πρόβλημα επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε έναν ιστοχώρο χωρίς να γράψετε κώδικα ή μάθετε προγραμματισμό.

Εκτός αν, φυσικά, ψάχνετε για ένα φιλικό για προγραμματιστές CMS που σημαίνει ότι ήδη ξέρετε πώς να γράφετε κώδικα.

 

Cybert Advertisemet Team

Συμβατό με όλα τα Templates – Ιδανικό για Web Designers

Συνεργάζεται με το Web Trader, λογισμικό εμπορικής διαχείρισης Online

Απλό στην χρήση, μειώνει τα κόστη του on page S.E.O.

Php + MySql + Json + jQuery + CSS



Μάθε περισσότερα

-